تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان جام قهرمانی مسابقات کافا را به کابل بردند + فیلم تکذیب ادعای استخدام ۶۰۰ معلم از میان اتباع تاکنون ۱۰ هزار زائر افغانستانی اربعین از مرز دوغارون وارد ایران شده‌اند وزارت کشور ادعای بازداشت زائران افغانستانی اربعین در خوزستان را رد کرد در دو روز گذشته ۵۳۰ زائر افغانستانی اربعین از مرز دوغارون به ایران وارد شدند (۱ شهریور ۱۴۰۳) تیم ملی فوتسال افغانستان در مراسمی با حضور خداداد عزیزی برای حضور در جام جهانی بدرقه شد خداداد عزیزی: امیدوارم تیم ملی فوتسال افغانستان بعد از جام جهانی فراموش نشود تاکید وزیر پیشنهادی کشور برساماندهی اتباع و انسداد مرز‌ها + فیلم حرکت اولین کاروان زائران افغانستانی اربعین از کابل + فیلم هَتاک حرّاف گُستاخ | از عبدالحمید خراسانی چه می‌دانیم؟ آمادگی مرز دوغارون برای پذیرای از زائران افغانستانی + فیلم ثبت‌نام ۲۸ هزار مهاجر افغانستانی برای دریافت روادید برای سفر به عراق از کنسرسیوم ریلی افغانستان چه می‌دانیم؟ احمد مدقق: دستاورد‌های زبانی، مهم‌ترین آورده نویسندگان افغانستانی است تحصیل بیش از ۳۲ هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های ایران فرماندار تایباد: تاکنون از سمت افغانستان ورودی زائر اربعین نداشته‌ایم فرماندار تایباد: ۶ دستگاه خودروی آتش نشانی به گمرک هرات اعزام شد | آتش مهار شده است اینفوگرافی | نگاهی به آخرین وضعیت کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان سومین سالگرد سقوط کابل | کاخ رؤیا‌هایی که فروریخت نگاه عباس عراقچی به افغانستان و طالبان چگونه است؟
سرخط خبرها

نگاهی به زندگی و آرامگاه سنایی غزنوی در شهر غزنی + فیلم

  • کد خبر: ۱۴۲۲۰۲
  • ۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۳
  • ۱
نگاهی به زندگی و آرامگاه سنایی غزنوی در شهر غزنی + فیلم
سنایی غزنوی بزرگ‌ترین شاعر قصیده‌گو و مثنوی‌سرای زبان پارسی است که در سده‌ پنجم هجری زندگی می‌کرد. آرامگاه او هم‌اکنون در شهر غزنی افغانستان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «ابوالمجد مجدود بن آدم سنایی غزنوی» یا حکیم سنایی (۴۷۳–۵۴۵ قمری)، شاعر و عارف پارسی‌زبان از خراسانیان قرون پنجم و ششم هجری بود.

او از بزرگ‌ترین صوفیان و شاعران قصیده‌گو و مثنوی‌سرای زبان پارسی است که در سده‌ پنجم هجری زندگی کرده است.

برخی کارشناسان معتقدند که سنایی شاعری است که برای نخستین‌بار عرفان را به‌صورت جدی وارد شعر فارسی کرد، ولی صوفیان پیش از او نیز در اشعار خود مضامین عرفانی را بیان کرده‌اند.

حکیم سنایی در سال ۴۷۳ (قمری) در شهر غزنه (واقع در افغانستان کنونی) دیده به جهان گشود و در سال ۵۴۵ قمری در همان شهر درگذشت.

در دیوان سنایی ابیاتی به چشم می‌خورد که در آن سنایی خود را «حسن» خوانده‌ است. در این بیت سنایی می‌گوید: آرامگاه سنایی غزنوی از شمار آثار باستانی و از اماکن مقدس و دیدنی شهر غزنی به شمار می‌رود.

آن‌گونه که از شعر سنایی بر‌می‌آید، او به تمام دانش‌های زمان خود آگاه و در برخی رشته‌ها، از تبحر ویژه‌ای برخوردار بوده‌ است.

آرامگاه این مرد بزرگ در شمال شهر قدیمی و تاریخی غزنین واقع شده و منطقه‌ای که سنایی در آن آرام گرفته، هم‌اکنون به یاد و احترام وی به «حکیم سنایی» مشهور است.

درباره زمان درگذشت سنایی چند نقل قول وجود دارد، اما دانش‌نامه‌ ادب فارسی سال وفات وی را ۵۲۹ هجری‌قمری نوشته‌ است.

اینجا ببینید:

ابوالمجدِ مجدود آدم ابن سنایی پس از درگذشت در زادگاهش غزنی دفن شد و از آن پس مزارش به زیارتگاهی برای مردم بدل شد.

آرامگاه این عارف شاعر در منطقه‌ مغولان و مشرف بر رودخانه‌ غزنی واقع شده‌ است.

سال‌ها پیش، مقبره‌ پیشین وی که کوچک بود، تخریب شد و بنای کنونی در دوره‌ پادشاهی محمد ظاهر شاه ساخته شده‌ است.

نگاهی به زندگی و آرامگاه سنایی غزنوی در شهر غزنی + فیلم

مزار سنایی دارای گنبدی با پوشش فلزی و ۲ بازو در ۲ طرف آن به‌گونه‌ گوشواره‌ای است که از ساختمان سمت راست، به حیث مسجد استفاده می‌شود.

کف محوطه‌ آرامگاه این ابرعارف با سنگ مرمر فرش شده‌ است و چند قبر دیگر با سنگ‌های دارای نقوش گوناگون در آن قرار دارد.

مردم غزنی و دیگر ولایت‌های کشور ارزش و احترام ویژه‌ای برای حضرت سنایی غزنوی قائل هستند و هرازگاهی برای زیارت وی به آنجا می‌روند.

نگاهی به زندگی و آرامگاه سنایی غزنوی در شهر غزنی + فیلم

حکیم سنایی غزنوی دارای آثار و تألیف‌های فراوان در زمینه‌های عرفان، اخلاق و حکمت است که از آن میان می‌توان از حدیقه‌الحقیقه، سیرالعباد الی‌المعاد، کارنامه‌ بلخ، طریق‌التحقیق و دیوان اشعار او نام برد.

منبع: آمو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۸
0
0
سپاس فراوان ! خدایش بیامرزاد
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->